Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2% (2 κεσεδάκια δηλαδή)
  • 10-15 φράουλες (αναλόγως τα γούστα)
  • 3-4 κουταλιές σούπας μαρμελάδα φράουλα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (άχνη καλύτερα)
  • 16 μπισκότα τύπου digestive (ή όποια άλλα έχετε)
  • λίγη σοκολάτα (σταγόνες σοκολάτας χρησιμοποίησα εγώ)
  • λίγο κονιάκ προαιρετικά


Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Εάν θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε λίγο παραπάνω.
  2. Κόβουμε σε φετούλες τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τη μαρμελάδα φράουλα και το κονιάκ.
  3. Παίρνουμε 4 ποτήρια και μοιράζουμε λίγα σπασμένα μπισκότα.
  4. Ρίχνουμε λίγο γιαούρτι και από πάνω λίγες φράουλες και λίγες σοκολάτα.
  5. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσουμε τα ποτήρια.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για μία ωριτσα περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για φράουλες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βερύκοκο η ροδάκινο με την αντίστοιχη μερμελάδα!!




Δημοσίευση σχολίου

 
Top