Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση
  • 300 γρ. μπισκότα τύπου oreo (αν θέλετε πιο πλούσια βάση ή να τη σηκώσετε και στο πλάι βάλτε τα διπλά)
  • 60-70 γρ βούτυρο ημιλιωμένο

Για τη γέμιση
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
  • 3 αβγά
  • 225 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
  • 2 μέτριες μπανάνες (τις αφήνω περίπου μια εβδομάδα να ωριμάσουν καλά)

Σάλτσα
  • ένα φακελάκι σως σοκολάτας
  • ένα φακελάκι σως καραμέλλας



Πώς το κάνουμε:

  1. Για τη βάση, προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC.
  2. Αφαιρέστε από τα μπισκότα τη γέμιση τους και βάλτε τα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη.
  3. Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το βούτυρο ώστε το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
  4. Στρώστε μια λαδόκολα στον πάτο της φόρμας και πιέστε επάνω το μείγμα των μπισκότων. Βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη.
  5. Για τη γέμιση, σ΄ένα μπολ λιώστε καλά τις μπανάνες σχεδόν σε αλοιφή.
  6. Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί για 2-3 λεπτά.
  7. Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το κορν φλάουρ κι ένα ένα τα αβγά.
  8. Τελειώστε με το γιαούρτι και τις μπανάνες.
  9. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  10. Στρώστε στη βάση των μπισκότων το μείγμα του τυριού. Ψήστε στη μέση του φούρνου στους 160οC για 40-45 λεπτά. Το κέντρο θα πρέπει να κουνιέται λίγο. Αφήστε το cheececake να κρυώσει μέσα στο φούρνο για να μη σπάσει η επιφάνεια του.
  11. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για πάνω από 4 ώρες. Σερβίρετε με τις σως καραμέλας και σοκολάτας!




Διαβάστε περισότερο: Τσιζκέηκ με μπισκότα 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top