Τι χρειαζόμαστε:
Για τη βάση
- 300 γρ. μπισκότα τύπου oreo (αν θέλετε πιο πλούσια βάση ή να τη σηκώσετε και στο πλάι βάλτε τα διπλά)
- 60-70 γρ βούτυρο ημιλιωμένο
Για τη γέμιση
- 500 γρ. τυρί κρέμα
- 175 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
- 3 αβγά
- 225 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10% λιπαρά
- 2 μέτριες μπανάνες (τις αφήνω περίπου μια εβδομάδα να ωριμάσουν καλά)
Σάλτσα
- ένα φακελάκι σως σοκολάτας
- ένα φακελάκι σως καραμέλλας
Πώς το κάνουμε:
- Για τη βάση, προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC.
- Αφαιρέστε από τα μπισκότα τη γέμιση τους και βάλτε τα στο μπλέντερ για να γίνουν σκόνη.
- Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ με το βούτυρο ώστε το μείγμα να είναι ομοιόμορφο.
- Στρώστε μια λαδόκολα στον πάτο της φόρμας και πιέστε επάνω το μείγμα των μπισκότων. Βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη.
- Για τη γέμιση, σ΄ένα μπολ λιώστε καλά τις μπανάνες σχεδόν σε αλοιφή.
- Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί για 2-3 λεπτά.
- Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε το κορν φλάουρ κι ένα ένα τα αβγά.
- Τελειώστε με το γιαούρτι και τις μπανάνες.
- Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στρώστε στη βάση των μπισκότων το μείγμα του τυριού. Ψήστε στη μέση του φούρνου στους 160οC για 40-45 λεπτά. Το κέντρο θα πρέπει να κουνιέται λίγο. Αφήστε το cheececake να κρυώσει μέσα στο φούρνο για να μη σπάσει η επιφάνεια του.
- Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για πάνω από 4 ώρες. Σερβίρετε με τις σως καραμέλας και σοκολάτας!
Διαβάστε περισότερο: Τσιζκέηκ με μπισκότα
Δημοσίευση σχολίου