Ο αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων που φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής των χουντικών ύμνων κατά τη διάρκεια των εορτασμών της επετείου του Πολυτεχνείου παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό της Σχολής με το ερώτημα της αποπομπής. Ακόμη ο φάκελος της υπόθεσης θα παραδοθεί στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου για να εξακριβωθεί εάν ο αρχηγός της Σχολής περιέπεσε σε ποινικά αδικήματα.

Στους ευέλπιδες που με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 20 ημερών, ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων

Αυτό αναφέρει, σύμφωνα με δημοσίευμα «του Βήματος» το πόρισμα των δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) οι οποίες διενεργήθηκαν παράλληλα και ανεξάρτητα τόσο από την διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όσο και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Από τις ανακρίσεις που έγιναν προέκυψε πως ο αρχηγός της Σχολής αναφέρθηκε απαξιωτικά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την «μπούρδα», ενώ μόλις τελείωσε η απαγγελία του ύμνου και το σημειωτόν, κάποιοι χειροκρότησαν.

Στο πόρισμα αναφέρεται ότι από τις 15 Νοεμβρίου (δύο ημέρες δηλαδή πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου) ο αρχηγός της Σχολής ζήτησε από έναν σπουδαστή να του βρει τον ύμνο της 21ης Απριλίου και στις 16 Νοεμβρίου (την παραμονή της επετείου) είχε δώσει τον ύμνο σε έξι σπουδαστές της Σχολής «για να τον μάθουν». Τελικά στον έκτο σπουδαστή του είπαν να μην συμμετάσχει διότι είχε κυπριακή καταγωγή.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top