Μία 42χρονη μητέρα από την Κρήτη προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της βουτώντας στη θάλασσα με το μόλις 2,5 ετών παιδί της. Το τραγικό περιστατικό, σημειώθηκε σύμφωνα με το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο. Περαστικοί είδαν τη γυναίκα να αγκαλιάζει το γιο της και να βουτά στα παγωμένα νερά στην περιοχή της Αλικαρνασσού και ευτυχώς κατάφεραν να σώσουν και τους δύο.

Σύμφωνα με το cretalive.gr η μητέρα δήλωσε πως είναι άνεργη και δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες του μικρού παιδιού. Μάλιστα οι γιατροί του νοσοκομείου που νοσηλεύεται υποστήριξαν πως η νεαρή γυναίκα από την Πολωνία, δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως ψυχολογικό πρόβλημα, απλώς είναι απελπισμένη.

Την ίδια ώρα τα ποσοστά αυτοκτονιών είναι ιδιαίτερα αυξημένα στην Ελλάδα, καθώς οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 40% στην χώρα μας με κύρια αιτία το οικονομικό αδιέξοδο. Τουλάχιστον αυτά τα στοιχεία δείχνουν οι πρώτοι 5 μήνες του 2011 σε σχέση με τους αντίστοιχους του 2010. Την πρωτιά στις κλήσεις στην γραμμή βοήθειας την κατέχουν η Αττική και η Κρήτη, ενώ μόνο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο πάνω από 20 άτομα αυτοκτόνησαν στην Κρήτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top