Το θέμα με το ελλιμενισμό της ρωσικής αρμάδας Μεσογείου, η οποία αναζητεί «αγκυροβόλιο» στην Ανατολική Μεσόγειο, αφορά την δυνατότητα ελλιμενισμού ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Αίγυπτο η οποία θα υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015, όπως αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, οι Ρώσοι (Αίγυπτο) και οι Αμερικανοί (Σούδα- ή πιθανόν Κάρπαθο) να είναι «γείτονες», στην περιοχή αυτή. Από ότι λοιπόν διαφαίνεται όλοι επιθυμούν διακαώς ναυτική βάση κοντά στα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που υπάρχου στην ανατολική Μεσόγειο. Χαμένοι του παιχνιδιού σίγουρα είναι οι Τούρκοι οι όποιοι, «καπελώνονται» στην περιοχή αυτή, και εξανεμίζονται τα όνειρα τους για ναυτική υπεροχή και δύναμη, από Ρώσους και Αμερικανούς. Επίσης αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Ελλάδα κατέχει ένα από τα πιο σπουδαία γεωπολιτικά «οικόπεδα» του πλανήτη. Αυτό αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα και «δείχνει» ακόμη καλύτερα το «βρώμικο» παιχνίδι των δανειστών μας πέντε μήνες τώρα. Η Πατρίδα μας θα βρει από «αλλού» τις δυνατότητες συνάψει δανειακές συμβάσεις με καλύτερους όρους για να σώσει την οικονομία της. 

Η ουσία όμως είναι ότι οι δύο χώρες προχώρησαν ακόμη παραπέρα. Συμφώνησαν στα περισσότερα από τα άρθρα ενός εγγράφου σχετικά με την απλούστευση των διαδικασιών για την προσέγγιση πολεμικών πλοίων στα λιμάνια των δύο χωρών, με την συμφωνία να υπογράφεται πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Ναυτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Υποναύαρχος Alexander Fedotenkov. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Top